DUPE

ROČNÍKY VINAŘE AMATÉRA - FOTOGALERIE

2019

  • 28.9. - Sklizeň Polux a Bianca (chuťově výborná), kolem 5kg hroznů. Moštu přes 3l, cukr 16,5°. Docukřuji 200g na 21,5° a nechávám mošt kvasit.
  • 28.8. - První sklizeň červeného Cabernetu, jen 1 kg hroznů, ale cukru slušných 21°, lehce docukřuji a nechávám kvasit na slupkách. Výsledkem je 0,5 l ucházejícího červeného.
  • 15.8. - Postupně se konzumuje kolem 10 kg bezpeckového stolního Ramdas. Je výborné, sladké.
  • 30.7. - Dozrálo kolem 1 kg červeného Nera, chuťově ujde. Dozrátý jeden či dva hrozny červené Alfy nic moc, bez chuti.
  • 30.3. - Sestřih révy.
  • 2018

  • 30.12. - Víno přelito, chuťově ujde, ale má divný "ocas". Uvidíme zda dozraje.
  • 02.12. - Dokvašeno a přelito z kalů. Celkem 4,5l zlatavého vína a zatím chuťově slušné, alkoholu kolem 11%.
  • 26.11. - Přelito z kvasnic na dokvašení. Odebral jsem 1l dobrého burčáku.
  • 13.10. - Sklizeň 7kg POLLUX+BIANCA, vylisováno 5l moštu, cukr 18°. Docukřeno 100g na 20g/l. Na druhák 2,5l vody a vylisováno 3l + 600g cukru.
  • 30.09. - Konzumace 12 kg výborného a sladkého "hrozinkového" RAMDAS. Loni vysazené modré GLENORA a CABERNET se pěkně rozrostly.
  • 31.07. - Dozrálo kolem 2kg tmavého NERA na konzumaci.

    2017

  • 30.12. - Po zředění červeným vínem z vinárny z Čisovic je víno trochu pitné a vhodné na svařák, ale nakonec jsem vše vylil.
  • 01.12. - Následné kvašení jsem opět zanedbal (!) a nechal ležet dlouho na kvasnicích. Samozřejmě víno je chuťově velmi špatné. Mnoho alkoholu, cca 15%.
  • 14.10. - Sklizeň 7kg bílého POLLUX+BIANCA a vylisováno 3,6l moštu. Cukernatost je 17°, docukřeno 134g na 21g/l.
  • 01.09. - Dozrálo 10kg dobrého žlutavého stolního RAMDAS na konzumaci.
  • 07.04. - Výsadba dvou sazenic z Mělnika od Krausů - modrá bezpecková stolní GLENORA a modrý CABERNET CURTIS na mošt.
  • 2016

  • 01.12. - Alkoholu je díky dlouhému neřízenému kvašení mnoho (až 15%) a cca 3l vína chuťově horší., víceméně nepitelné.
  • 28.09. - Sklizeň 10kg RAMDAS a 2kg ALFA+BIANCA. Vylisováno 7l moštu, ale cukernatost je letos špatná, pouze 14,5°. Docukřeno 420g na 20g/l. .
  • 2014

  • 01.09 - Dozrálo kolem 3kg stolního RAMDAS k jídlu. Na ostatních odrůdách je hroznů málo, loni jsem révu razantně sestřihal.
  • 2013

  • 01.12. - Víno poměrně čisté, světlé a chuťově slušné.
  • 25.10. - Sklizeň 4,5kg POLLUX, vylisováno 2,5l moštu, cukernatost nízkých 15,5°, docukřeno na 21g/l. 1,5l druháku. Po výlisu jsem omylem zvrhl 1,5l moštu ...a na kvas 3l.
  • 01.09 - Uzrálo NERO a RAMDAS (cca 3kg).
  • 2011

  • 01.10 - Příprava jam a země na výsadbu.
  • 04.12.- Výsadba sazenic z Mělníka (Kraus), odrůdy modré NERO (stolní) a ALFA (mošt), bílé RAMDAS ("hrozinkové" bezpeckové stolní), na mošt BIANCA a žlutavý POLLUX.